Koko perheen projekti?

Tekemistä riittää ja paljon. No onneksi tämä hektinen aika kestää vain hetken. Ja toisaalta, työväkeä meillä riittää ja näemmä myös intoa. Kaikki lapset tykkäävät tehdä käsillään ja mitäs muuta tällainen veneen laittaminen tuokaan tullessaan, kuin käsitöitä. Ja se hetki kun saa nauttia oman käden jäljestä. Sitä odotellessa.

Aloitus


Tänään hain aamulla veneeltä kaikki patjojen alle jäävät vanerit, numeroin ne ja tarkistin, että kaiki osat sopivat hyvin paikalleen.

Keulapunkan vanerit aseteltu paikoilleen.

Seuraavaksi olikin vuorossa pahvien teippaus lattiaan ja vanerien asettelu järjestykseen pahvin päälle. Sitten vaan tussilla piirtämään, vakaalla kädellä (vakaa siksi, että kyseinen käsi on kantositeessä erään jänteen häivyttyä paikalta) vanerien reunoja myöden. Lapset auttoivat kovasti pahvin teippauksessa ja palojen asettelussa. 


Leikkaaja työssään.

Tämän päivän agendana on siis nyt leikatuilla kaavoilla käydä tekemässä uudet vaahtomuovit. Muiden patjojen osalta homma ei vaadikaan pahville siirtoa vaan voidaan piirtää viivat suoraan levystä patjaan. Melkoisen helppoa. Kaavaa leikatessa on muuten hyvä muistaa, että kaava on siis patjan alapinta, veneen kylkien muodon vuoksi, patja siis on pienimmillään tässä pinnassa ja reunojen viiste tulee tämän mitan lisäksi. Eli merkattiin kaavaan, että kumpi puoli ylöspäin ja alapinta.

Kuvia veneeltä


Pentteri lähtötilanteessa

Ruokailutila

Hieman kulahtanut kansi 

Wallas ja valopetroolitankki

Wallas näemmä johdotettu omalle akulle joskus

Voimansiirtoa, Velvet drive ja lauhdutin.

Näkymä ajohyttiin päin.

Pienen pieni Bedford

Kardaani ja pilssi

Hieman avonaisempaa elektroniikkaa. Huomaa myöskin erittäin tunnetun,
venetarvikevalmistaja Uponalin HTP-mutka

Siellä se pumppukin on piilossa

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen testiajo

Telakointi

Iltahommia