Telakointi

Syksy saapui ja hieman tuli kiirekin veneen noston kanssa. 

Mukavasti juuri talviaikaan siirryttyä sunnuntaina lähdettiin ajamaan venettä Paraisilta kohti Paimiota. Nosto oli sovittu maanantai aamuksi Paimion venesatamasta. No kaikki ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kuten ei yleensäkään. Mitään suurta paniikkia tai ongelmaa ei syntynyt, mutta pimeys, pakkanen ja jokiveden korkeudenvaihtelu tekivät hieman mielenkiintoisia tilanteita.

Tosiaan, matkaan lähdettiin kolmen aikaan sunnuntaina ja matka-aikaa Navionics näytti n.4 tuntia. Pimeähän tulee sitten aika nopsaan syksyllä, varsinkin merellä, jossa valoa ei oikein tule mistään.
Matka meni kivuttomasti ja kaikki toimi hyvin. Ei ongelmia. No lähestyessämme Paimiota, alkoi hämärä olla jo aika pitkällä ja päätin ottaa auringonlaskun loppuosasta valokuvan. Huawei päätti sammuttaa itsensä valokuvan oton jälkeen, vaikka näyttikin, että latausta olisi vielä 60% jäljellä. Eli Navionicsin osuus oli siinä. Onneksi vaimokkeen puhelimessa oli virtaa ja saimme jonkin Fonectan kartan toimimaan. Paperikartta oli kyllä auki ja turvana, mutta sen erottelukyky ja luotettavuus ovat vähän niin ja näin. Ruoppaukset ja umpeenkasvaminen joissain kohdissa, ovat jättäneet papereiversion auttamattomasti jälkeen. No onneksi on hakuvalo! Tai siis onneksi ja onneksi, kun se ei toimi niin se ei toimi. Eli otsaslamppu vaimokkeen käteen ja etsimään merkkejä ja kaislikkoa. Kesän lämmössä tämä olisi ollutkin ihan inhimillistä, mutta -5 asteen pakkasessa ulkona tähystäminen lähes olemattoman tehoisella lampulla oli tuskaa. 

Paimion jokeen päästyämme, muutaman tiukan mutkan jälkeen, päätimme jättää veneen yöksi 110-tien viereiseen laituriin. No siihen se menikin ihan heittämällä ja pääsimme lähtemään kotiin.

Suunnitelmana oli mennä aamulla siirtämäään vene satamaan. Käynnistelin koneen ja otin köydet irti. No eipä tuo liikahtanut mihinkään. Vesi oli laskenut n.20cm ja mukavasti oli Meriina istahtanut saveen peräosallaan. Eli noin puolet kölistä makasi savessa. Nopea mietintä ja soitin nosturiautolle, että suunnitelmat muuttuivat. Nosturi ajoikin siis tuohon ahtaaseen koloon ja aloitettiin nostopuuhat. Ensin vedettiin venettä nosturilla n.4 metriä eteenpäin ja kun savi tuntui antautuvan pujotettiin liinat veneen alta. Tästä eteenpäin homma menikin ihan hyvin. Valitettavasti puhelimeni sippasi taas kuvaa otettaessa ja en siis saamut kuvia kuorma-autosta enkä nostosta. Seuraavaksi oli enää jäljellä matka kotiin.

Meriina pääsi turvallisesti kotiin. 


Kuten kuvasta näkyy, päästiin turvallisesti kotiin ja sain jonkinlaiset pukitkin tehtyä. Nyt olisi tarkoitus päästä hommiin oikein kunnolla. Katoksen teko on tällä hetkellä meneillään ja sisällä on jo lasten toimesta hiottu ja rapsuteltu paikkoja. 

Keittiön purkaminen alkamassa.

Keittiö purettuna ja vanha pöytätaso laitettu malliksi uutta varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen testiajo

Iltahommia